Şeyda Coşkun'un başarılı diyet programları ile bir çok ünlü isim ideal kilolarına kavuştu. Diyetlerini mutlaka sporla destekleyen ve en çok da yürüyüş tavsiye eden Şeyda Coşkun, son günlerde kendi hazırladığı bir diyet programıyla çok konuşuluyor. Karabuğday Diyeti adını verdiği diyet programında elma ve karabuğday tüketiliyor.
Karabuğdayın yararları
Karabuğday, ülkemizde pek bilinmiyor. Diğer adı Greçka olan karabuğdayı marketlerde bulabilmek mümkün... Karabuğday içeriğinde yüksek miktarda protein barındırıyor. Diğer tahıllarla karşılaştırıldığında protein, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir tahıl çeşidi. Düzenli alındığında, yüksek tansiyon ve kansızlık gibi sorunlara iyi geliyor. Açlık duygusunu bastırıyor. İçeriğinde karbonhidratın az miktarda bulunması, karabuğdayın bir diyet yiyeceği olarak anılmasına sebep olmuştur.

Karabuğdayın içinde neler var?
- Karabuğdayda bulunan folik Asit, kalp ve damarlar için oldukça yararlıdır.
- Karabuğday, insan vücudu için çok faydalı olan fosfor, demir, çinko, kalsiyum, iyot gibi elementleri içerir.
- Bağışıklığı kuvvetlendiren ve sinir sistemini güçlendiren B1, B2, B6, P vitaminleri karabuğdayda bulunuyor.
- Karabuğdayda bolca selüloz bulunuyor. Mide ve bağısak sağlığı için çok önemli olan selüloz vücuttan zehirli (toksik) maddelerin atılımını sağlıyor.
- Karabuğday içeriğinde bulunan bir çok yararlı madde ile çocuk ve yaşlılar için de harika bir besin!
- Karabuğday, insan vücudu için çok faydalı olan fosfor, demir, çinko, kalsiyum, iyot gibi elementleri içerir.
- Bağışıklığı kuvvetlendiren ve sinir sistemini güçlendiren B1, B2, B6, P vitaminleri karabuğdayda bulunuyor.
- Karabuğdayda bolca selüloz bulunuyor. Mide ve bağısak sağlığı için çok önemli olan selüloz vücuttan zehirli (toksik) maddelerin atılımını sağlıyor.
- Karabuğday içeriğinde bulunan bir çok yararlı madde ile çocuk ve yaşlılar için de harika bir besin!
Şeyda Coşkun'un karabuğday diyet listesinde neler var?
Kahvaltı
Sadece kahvaltıda değil tüm öğünlerde 1 porsiyon pişmiş karabuğdayla birlikte rendelenmiş elma tüketeceksiniz. Peki, karabuğday ve elmayı nasıl pişireceksiniz? 3 yemek kaşığı karabuğdayı biraz haşlayıp, süzün. Buğdayların diri kalmasına dikkat edin. Soğumasını beklerken 1 adet elmayı kabuklarıyla rendeleyip üzerine 1 çay kaşığı tarçın ekleyin ve karabuğdayla karıştırıp yiyin.
Ara öğün
2 tane salatalık
1 fincan yağ yakıcı çay
1 fincan yağ yakıcı çay
Öğle
1 porsiyon karabuğday ve elma
Ara öğün
2 tane salatalık ve yeşil çay
Akşam
1 porsiyon karabuğday ve elma
Ara öğün
2 tane salatalık ve rezeneli çay